Daelhoven

Daelhoven is een woonvorm van Lyvore met kleinschalige woningen voor mensen met dementie.

Daelhoven bestaat uit geschakelde woningen met enkele centrale ruimtes. De woningen liggen aan een binnenstraat die leidt naar een centraal marktplein met gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een Petit Café.

Huisje 1 tot en met 10

Op de begane grond bevinden zich tien woningen voor mensen met dementie.

Huisje 11 en 12

Op de eerste verdieping wonen in de huisjes 11 en 12 mensen met een lichamelijke beperking.

In ieder huisje wonen zes personen. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer. De bewoners delen een huiskamer, een keuken, een (rolstoel)toilet en een (rolstoel)douche-toilet.

Voor de dagelijkse zorg is er een vast team, dat samen met de bewoners het huishouden regelt. In de woongroep wordt het leven zoals het thuis was, zoveel mogelijk voortgezet. Er is veel aandacht voor dagelijkse activiteiten als koken, wassen en schoonmaken.

- binnen 100 m
- binnen 500 m
- aanwezig
- aanwezig
marktplein DH
tuin DH
overzicht tuin DH
marktplein DH
tuin DH
overzicht tuin DH

Bezoekadres

Graanakker 11
3762 BS Soest
(088) 356 00 00

Samen bewegen tijdens de Week van de Dementie

Samen bewegen is het thema van de Week van de Dementie in Baarn en Soest en Soesterberg.

Lees meer »

Senioren krijgen colleges in Het Ontmoetingscentrum Baarn

Op vrijdag 9, 16, 23 en 30 augustus wordt Het Ontmoetingscentrum Baarn in Santvoorde omgetoverd tot collegezaal voor senioren. Vier vrijdagen vertelt student-docente Dorien over haar vakgebied tijdens de collegereeks 'Scheikunde in het dagelijks leven'.

Lees meer »

Kunstprogramma pop-up museum De Ontdekking.

Voor bewoners van Lyvore zijn de voorstellingen gratis, overige bezoekers vragen we een kleine bijdrage. Iedereen, ook bewoners, svp aanmelden via www.museumdeontdekking.nl. Bij sommige voorstellingen of workshops zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus aarzel niet.

Lees meer »

Love2Care - over werken in de zorg

Heeft het werken in de (ouderen)zorg je altijd aangetrokken? Overweeg je een zorgopleiding te gaan volgen? Heb je geen zorgachtergrond maar wil je het roer omgooien? Wil je jouw competenties inzetten voor de zorg voor de medemens? Maar weet je niet waar te beginnen? Kom dan naar Love2Care!

Lees meer »