De Heybergh 

Aan de gezellige winkelstraat van Soesterberg bevindt zich de grotendeels gerenoveerde woonzorg locatie De Heybergh. Deze deels vernieuwde woonvoorziening voor mensen met dementie of een lichamelijke beperking is op 2 november 2017 officieel heropend. De Heybergh is een locatie voor verschillende doelgroepen.

Een vast  team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en
’s nachts werkt altijd minimaal één zorgmedewerker uit uw eigen zorgteam. Indien nodig kan zij de hulp inschakelen van een verpleegkundige of specialist ouderengeneeskunde. Als u komt wonen op De Heybergh, kunt u uw kamer volledig naar eigen smaak inrichten. Afhankelijk van de zorg die u wenst of nodig heeft, is het raadzaam hiermee rekening te houden tijdens het inrichten. Er is meestal extra ruimte nodig u op professionele wijze te begeleiden en verzorgen.

Actieve betrokkenheid familie en vrienden

In de gemeenschappelijke huiskamer ontmoet u de andere bewoners en bezoekers. Hoe we de bezigheden, de ontspanning en de gezelligheid vormgeven, bespreken we graag met u en uw familie en vrienden. De mensen in uw directe omgeving zijn méér dan alleen een belangrijke gesprekspartner, zij blijven actief betrokken bij de invulling van uw dagelijks leven.

Kleinschalig wonen voor mensen met een lichamelijke beperking

Op de begane grond van De Heybergh bevindt zich een kleinschalige woonomgeving voor zeven mensen met een lichamelijke beperking. We bieden een aangename en veilige woonomgeving, in uw eigen appartement met sanitaire voorziening.

Kleinschalig wonen voor mensen met een vorm van dementie

De kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie bestaat op de eerste etage uit een groepswoning van acht personen. Iedere bewoner heeft een eigen appartement met sanitaire voorziening. Alle bewoners kunnen gebruik maken van de sfeervol ingerichte huiskamer. Een vast  team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en betrekt de bewoners bij eenvoudige huishoudelijke activiteiten, zoals koken, de was doen en
schoonmaken.

Volledig Pakket Thuis

Als u zelfstandig op De Heybergh woont en intensieve zorg thuis nodig heeft, kunnen de medewerkers van het Zorg aan huis-team u ondersteunen en begeleiden.

We bieden zowel verpleegzorg voor lichamelijke beperkingen, als verpleegzorg voor psychische beperkingen (dementie). Met een Volledig Pakket Thuis (VPT) kunt u op De Heybergh in uw eigen woning de volledige verzorging krijgen die u wenst. Zo kunt u thuis blijven wonen, terwijl u een uitgebreid beroep doet op zorg. Deze verpleegzorg kan bestaan uit verpleging, persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, fysiotherapie, ergotherapie en logopedie aan huis. U komt in aanmerking voor VPT als u een opname-indicatie (zorg met verblijf) heeft ontvangen. Heeft u vragen over uw indicatie of over Volledig Pakket Thuis, dan kunt u contact opnemen met Zorg aan huis: (088) 356 00 56.

Huurstudio's op de tweede etage

Op De Heybergh verhuren we geheel vernieuwde studio's, gericht op individueel wonen. Deze studio's zijn speciaal voor mensen die zelfstandig willen wonen én zorg dichtbij wensen.

U woont zelfstandig op de tweede verdieping van het geheel vernieuwde pand. Als bewoner van deze studio heeft u de gelegenheid de gezamenlijke woonkeuken te bezoeken. Deze woonkeuken is een royale ruimte waar u de andere bewoners ontmoet en naar wens (samen) een maaltijd kan bereiden.

Inrichting en indicatie

Elke studio heeft een kitchenette en eigen sanitair. De inrichting van uw studio bepaalt u uiteraard helemaal zelf. Als u Zorg aan huis inschakelt, is het aan te raden hier tijdens de inrichting rekening mee te houden. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is de gewenste zorg ook daadwerkelijk goed te kunnen bieden.

Verhuizen?

Deze studio's worden verhuurd door Alliantie Eemvallei en deels door Lyvore. In de studio's kan men wonen met een indicatie voor Volledig Pakket Thuis (VPT) of een Zvw indicatie. Wilt u meer informatie of een rondleiding aanvragen, neem dan contact op met onze medewerkers van Clientadvies (088) 356 00 88.

Kortdurend verblijf

Om in aanmerking te komen voor zo'n tijdelijk 'verblijf', heeft u een geldige zorgindicatie nodig. De maximale tijdsduur van een dergelijke verblijfssituatie staat aangegeven op die indicatie. Op een 'Wonen met zorg' locatie kunt u tijdelijk, kortdurend verblijven, bijvoorbeeld voor uw herstel na een ziekenhuisopname, indien geneeskundige zorg noodzakelijk is of als het nodig is uw mantelzorger tijdelijk te ontlasten. Lyvore biedt verschillende mogelijkheden voor kortdurend verblijf en de mogelijkheden tot logeeropvang en eerstelijns verblijf (ELV) bevindt zich op De Heybergh. 

 

- binnen 500 m
- ca. 50 m
- binnen 100 m
- ca. 500 m

Bezoekadres

Rademakerstraat 63
3769 BC Soesterberg
(088) 356 00 00

Samen bewegen tijdens de Week van de Dementie

Samen bewegen is het thema van de Week van de Dementie in Baarn en Soest en Soesterberg.

Lees meer »

Senioren krijgen colleges in Het Ontmoetingscentrum Baarn

Op vrijdag 9, 16, 23 en 30 augustus wordt Het Ontmoetingscentrum Baarn in Santvoorde omgetoverd tot collegezaal voor senioren. Vier vrijdagen vertelt student-docente Dorien over haar vakgebied tijdens de collegereeks 'Scheikunde in het dagelijks leven'.

Lees meer »

Kunstprogramma pop-up museum De Ontdekking.

Voor bewoners van Lyvore zijn de voorstellingen gratis, overige bezoekers vragen we een kleine bijdrage. Iedereen, ook bewoners, svp aanmelden via www.museumdeontdekking.nl. Bij sommige voorstellingen of workshops zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus aarzel niet.

Lees meer »

Alzheimer Cafés in de regio

Regelmatig worden in de verschillende gemeenten waar Lyvore zorg biedt bijeenkomsten georganiseerd in de Alzheimer Cafés. Een Alzheimer Café is voor mensen met dementie en hun partners / mantelzorgers.

Lees meer »