Wiekslag Smitsveen

Wiekslag Smitsveen is een kleinschalige woonvorm midden in de woonwijk Smitsveen. Het gebouw bestaat uit twee aan elkaar grenzende woningen aan de rand van een groot grasveld, naast een basisschool. Hierdoor is deze locatie echt onderdeel van de samenleving. Regelmatig genieten bewoners en bezoekers vanaf het terras in de achtertuin van dit fijne plekje.

Een vast team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en ’s nachts werkt altijd minimaal één zorgmedewerker uit uw eigen zorgteam. Indien nodig kan zij de hulp inschakelen van een verpleegkundige of specialist ouderenzorg. 

Kleinschalig wonen voor mensen met een vorm van dementie

De kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie bestaat uit twee groepen; één van zes en één van zeven personen. Iedere bewoner heeft een eigen appartement met de mogelijkheid naast een bed ook een eigen zitgedeelte in te richten. Op ieder appartement is een wastafel aanwezig met koud en warm stromend water.

De twee groepen van zes bewoners hebben elk een royale huiskamer en een open keuken. Als u het prettig vindt rustig op uw kamer te zijn, is dat uiteraard mogelijk. Bent u liever in gezelschap van andere bewoners dan is het vooral zomers heerlijk in de achtertuin. In de een royale huiskamer begeleidt de woonzorgmedewerker bewoners bij het doen van de dagelijkse activiteiten.

“We zijn hier allemaal kind aan huis!”

Als cliënten verhuizen naar Wiekslag Smitsveen, is het de eerste vier tot zes weken erg wennen en omschakelen. Niet alleen voor de nieuwe bewoner, maar ook voor familieleden en vrienden heeft zo’n verhuizing een enorme impact. Toch wordt in deze kleinschalige woongroep het leven zoals het thuis was, zoveel mogelijk voortgezet. Er is veel aandacht voor het gesprek tijdens het koffie- en theemoment.  Wat Wiekslag Smitsveen ook bijzonder maakt is het bestaande zorgteam; collega’s en vrijwilligers werken al enige jaren samen en zijn daardoor erg goed op elkaar ingespeeld.

Als u komt wonen op Wiekslag Smitsveen, kunt u het appartement volledig naar eigen smaak inrichten. Afhankelijk van de zorg die u wenst of nodig heeft, is het raadzaam hiermee rekening te houden tijdens het inrichten. Er is meestal extra ruimte nodig u op professionele wijze te begeleiden en verzorgen. Een vast  team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en betrekt de bewoners bij eenvoudige huishoudelijke activiteiten, zoals koken, de was doen en schoonmaken.

Actieve betrokkenheid familie en vrienden

In de royale woonkamer ontmoet u de andere bewoners en bezoekers. Hoe we de bezigheden, de ontspanning en de gezelligheid vormgeven, bespreken we graag met u en uw familie en vrienden. De mensen in uw directe omgeving zijn méér dan alleen een belangrijke gesprekspartner, zij blijven actief betrokken bij de invulling van uw dagelijks leven.

- binnen 400 m
- aanwezig

Bezoekadres

Veenbesstraat 1
3765 BX Soest
(088) 356 00 00

Samen bewegen tijdens de Week van de Dementie

Samen bewegen is het thema van de Week van de Dementie in Baarn en Soest en Soesterberg.

Lees meer »

Senioren krijgen colleges in Het Ontmoetingscentrum Baarn

Op vrijdag 9, 16, 23 en 30 augustus wordt Het Ontmoetingscentrum Baarn in Santvoorde omgetoverd tot collegezaal voor senioren. Vier vrijdagen vertelt student-docente Dorien over haar vakgebied tijdens de collegereeks 'Scheikunde in het dagelijks leven'.

Lees meer »

Kunstprogramma pop-up museum De Ontdekking.

Voor bewoners van Lyvore zijn de voorstellingen gratis, overige bezoekers vragen we een kleine bijdrage. Iedereen, ook bewoners, svp aanmelden via www.museumdeontdekking.nl. Bij sommige voorstellingen of workshops zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus aarzel niet.

Lees meer »

Love2Care - over werken in de zorg

Heeft het werken in de (ouderen)zorg je altijd aangetrokken? Overweeg je een zorgopleiding te gaan volgen? Heb je geen zorgachtergrond maar wil je het roer omgooien? Wil je jouw competenties inzetten voor de zorg voor de medemens? Maar weet je niet waar te beginnen? Kom dan naar Love2Care!

Lees meer »