De Stuifberg

De Stuifberg is een kleinschalige woonvorm middenin de nieuwbouwwijk Vathorst en onderdeel van een woonboerderij. Het is een rustige plek in de wijk, aan het bosrijke fietspad. In de mooie achtertuin hebben vrijwilligers en familieleden een moestuin aangelegd en blijken de producten uit de tuin een smakelijke maaltijd. Regelmatig genieten bewoners en bezoekers van dit rustieke plekje.

Een vast  team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en
’s nachts werkt er altijd minimaal één zorgmedewerker. Indien nodig kan zij de hulp inschakelen van een verpleegkundige of specialist ouderengeneeskunde. 

Kleinschalig wonen voor mensen met een vorm van dementie

De kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie bestaat uit een groep van zes personen. Iedere bewoner heeft een eigen appartement en eigen sanitair. Als u het prettig vindt rustig op uw kamer te zijn, is dat uiteraard mogelijk. Bent u liever in gezelschap van andere bewoners dan is het vooral zomers heerlijk in de achtertuin. In de gezamenlijke huiskamer en keuken begeleidt de woonzorgmedewerker bewoners met de dagelijkse activiteiten.

"Waar een klein huis groot in kan zijn"

Als mensen verhuizen naar de Stuifberg, ervaren nieuwe bewoners deze woonboerderij uiteindelijk als een “warm bad”. Het is de eerste vier tot zes weken wennen en omschakelen. Toch wordt in deze kleinschalige woongroep het leven zoals het thuis was, zoveel mogelijk voortgezet. Er is veel aandacht voor het gesprek tijdens het koffie- en theemoment. En het zorgteam is goed op elkaar ingespeeld.

Als u komt wonen op De Stuifberg, kunt u het appartement volledig naar eigen smaak inrichten. Afhankelijk van de zorg die u wenst of nodig heeft, is het raadzaam hiermee rekening te houden tijdens het inrichten. Er is meestal extra ruimte nodig u op professionele wijze te begeleiden en verzorgen. Een vast  team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en betrekt de bewoners bij eenvoudige huishoudelijke activiteiten, zoals koken, de was doen en schoonmaken.

Actieve betrokkenheid familie en vrienden

In de gemeenschappelijke huiskamer ontmoet u de andere bewoners en bezoekers. Hoe we de bezigheden, de ontspanning en de gezelligheid vormgeven, bespreken we graag met u en uw familie en vrienden. De mensen in uw directe omgeving zijn méér dan alleen een belangrijke gesprekspartner, zij blijven actief betrokken bij de invulling van uw dagelijks leven


- ca. 1 km
- aanwezig
zorgappartement
zorgappartement 1
vooraanzicht stuifberg
tuin
tuin 1
keuken
gem.tuin
gem. eethoek
gang stuifberg
gang andere zijde
douche en toilet
andere hoek tuin
zorgappartement
zorgappartement 1
vooraanzicht stuifberg
tuin
tuin 1
keuken
gem.tuin
gem. eethoek
gang stuifberg
gang andere zijde
douche en toilet
andere hoek tuin

Bezoekadres

Hoenderberg 47
3825 CT Amersfoort
(033) 286 29 77

Samen bewegen tijdens de Week van de Dementie

Samen bewegen is het thema van de Week van de Dementie in Baarn en Soest en Soesterberg.

Lees meer »

Senioren krijgen colleges in Het Ontmoetingscentrum Baarn

Op vrijdag 9, 16, 23 en 30 augustus wordt Het Ontmoetingscentrum Baarn in Santvoorde omgetoverd tot collegezaal voor senioren. Vier vrijdagen vertelt student-docente Dorien over haar vakgebied tijdens de collegereeks 'Scheikunde in het dagelijks leven'.

Lees meer »

Kunstprogramma pop-up museum De Ontdekking.

Voor bewoners van Lyvore zijn de voorstellingen gratis, overige bezoekers vragen we een kleine bijdrage. Iedereen, ook bewoners, svp aanmelden via www.museumdeontdekking.nl. Bij sommige voorstellingen of workshops zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus aarzel niet.

Lees meer »

Love2Care - over werken in de zorg

Heeft het werken in de (ouderen)zorg je altijd aangetrokken? Overweeg je een zorgopleiding te gaan volgen? Heb je geen zorgachtergrond maar wil je het roer omgooien? Wil je jouw competenties inzetten voor de zorg voor de medemens? Maar weet je niet waar te beginnen? Kom dan naar Love2Care!

Lees meer »