Waar te beginnen?

Als u zorg gaat regelen, voor uzelf of voor iemand in uw naaste omgeving, weet u waarschijnlijk niet meteen waar u moet beginnen. Onze medewerkers van de afdeling Cliëntadvies  willen graag naar u luisteren, zodat u even op adem kunt komen. We realiseren ons maar al te goed dat zo'n omschakeling vaak een heftige stap is en regelmatig gepaard gaat met emoties.

Om voor Wonen met zorg of voor andere vormen van zorg in aanmerking te komen, heeft u een indicatie nodig. Deze zorgindicatie of doorverwijzing geeft aan hoeveel zorg u kunt krijgen en in welke vorm. Een deskundige onderzoekt welke hulp of zorg u precies nodig heeft en voor welke periode. De uitslag van zo'n onderzoek heet een indicatie, een doorverwijzing of een beschikking. De zorgindicatie kunt u zelf aanvragen bij het CIZ, maar onze cliëntadviseurs denken hier ook graag in mee. Zij kunnen u begeleiden de eerste stappen te zetten die nodig zijn zo'n zorgindicatie aan te vragen.

Vragen stellen

Voor het regelen van zorg is een gesprek met de cliëntadviseurs van Lyvore een prima startpunt. U kunt hen algemene én heel concrete vragen stellen. Soms is het fijn als er al een beetje voorwerk is gedaan. Om u een indruk te geven wanneer we u kunnen begeleiden, is hieronder een aantal voorbeelden gegeven. Het zijn voorbeelden van situaties die misschien heel herkenbaar voor u zijn. En vanuit die situaties herkennen we veel voorkomende vragen (en de antwoorden). U vindt ze hieronder:

"Mijn man/vrouw vergeet de laatste tijd steeds meer. Wat kan ik doen?"

Als u met deze vraag worstelt, dan kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts; vervolgens kan uw huisarts, indien wenselijk, u doorverwijzen naar een deskundige bij Lyvore.

"Ik kom binnenkort uit het ziekenhuis en ik woon graag zelfstandig, maar dat lukt nu even niet. Hoe kan ik tijdelijk hulp aan huis krijgen?"

Als u herstellende bent van een opname, kan het voorkomen dat u tijdelijk ondersteuning en zorg nodig heeft. In zo’n situatie kunt u contact opnemen met uw plaatselijke bureau Zorg aan huis, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 16.30 uur.

  • Team Zorg aan huis Soest: (088) 356 00 56
  • Team Zorg aan huis Soesterberg: (088) 356 00 57
  • Team Zorg aan huis Baarn: (088) 356 00 58
  • Team Zorg aan huis Amersfoort: (088) 356 00 59

Wilt u informatie op een tijdstip waarop Zorg aan huis niet direct bereikbaar is, dan kunt u het contactformulier invullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om een passende afspraak te maken.

"Ik kom binnenkort uit het ziekenhuis en ik woon zelfstandig, maar kan in deze situatie (nog) niet naar huis.Waar kan ik tijdelijk verblijven en hulp krijgen bij het revalideren?"

Lyvore stelt u graag in staat in een veilige en inspirerende omgeving te herstellen. Uiteraard onder deskundige begeleiding. Onze locaties voor geriatrische revalidatie zijn onderdeel van het Geriatrisch Revalidatiecentrum Midden Nederland (GRMN). 

Heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact op met het GRMN Opnamebureau via (088) 513 17 17 of opnamebureau@GRMN.nl. Het opnamebureau is geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. Daarnaast kunt u aanvullende informatie vinden op de website van GRMN.

"Mijn vader/moeder zit alleen thuis en voelt zich eenzaam. Hoe bouwt hij/zij sociale contacten op?"

Soms kan een nieuwe dag een hele uitdaging zijn. Dit ervaart u bijvoorbeeld als uw vader of moeder te maken krijgt met (beginnende) dementie of lichamelijke beperkingen. Bij de ontmoetingscentra van Lyvore dragen we op een inventieve en enthousiaste manier bij aan de invulling van uw dag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze cliëntadviseurs.

"Mijn vader/moeder kan niet langer thuis wonen. Welke mogelijkheden zijn er voor wonen met zorg?"

Wanneer je vader of moeder ouder wordt, is het in sommige gevallen niet langer mogelijk thuis te blijven wonen. Lyvore denkt mee over de wensen van uw vader of moeder en over de keuzes die zij hebben. Daar betrekken we ook mensen bij die belangrijk voor hen zijn; dat kan de partner zijn, en bijvoorbeeld ook u, vanuit uw rol als kind, maar eventueel ook buren en vrienden. Neem contact op met onze cliëntadviseurs voor advies, zij denken graag met u mee.

"Ik wil graag advies over de zorgelijke situatie van mijn alleenstaande buurman/buurvrouw."

Bij Lyvore kennen we als geen ander de weg op het gebied van ouderenzorg en dementie. Daarbij bieden we niet alleen zorg, begeleiding en behandeling. We geven de cliënt en de mensen om hen heen ook de informatie die nodig is om zo goed mogelijk om te gaan met de situaties en ontwikkelingen die zich voordoen. Onze collega’s van Cliëntadvies denken graag mee over de situatie van uw buurman/buurvrouw.

We helpen u graag

Cliëntadvies
(088) 356 00 88

Het Ontmoetingscentrum
 (088) 356 00 00

Geriatrische Revalidatie (GRMN)
(088) 513 17 17

Zorg aan huis Amersfoort
(088) 356 00 57

Zorg aan huis Baarn
(088) 356 00 58

Zorg aan huis Soest
(088) 356 00 56

Zorg aan huis Soesterberg
(088) 356 00 59

Werken bij Lyvore
(088) 356 00 00

of stuur ons een e-mail via het contactformulier.